Λειτουργία:  
 :: Είσοδος 
  Μαρτίου 26, 2019      
 
 Τηλεματική   

Ισολογισμός 2012

 

 


Ισολογισμός 9ης εταιρικής χρήσεως της 31ης Δεκεμβρίου 2012 (1 Ιανουαρίου 2012- 31 Δεκεμβρίου2012)  
Ισολογισμός 2012.pdf
 

 

 


Ισολογισμός 2013

 

 


Ισολογισμός 10ης εταιρικής χρήσεως της 31ης Δεκεμβρίου 2013 (1 Ιανουαρίου 2013- 31 Δεκεμβρίου2013)  Ισολογισμός 2013.pdf

 

Ισολογισμός 2014

 

Παρασκευή 8/5/2015 


Ισολογισμός 11ης εταιρικής χρήσεως της 31ης Δεκεμβρίου 2014 (1 Ιανουαρίου 2014- 31 Δεκεμβρίου2014)  Ισολογισμός 2014.pdf

 

 

 

 

 

 Τηλεματικό Σύστημα Δυναμικής Πληροφόρησης Ελαχιστοποίηση

“Ολοκληρωμένο Τηλεματικό Σύστημα Δυναμικής Πληροφόρησης Κοινού και Αυτόματης Έκδοσης Εισιτηρίων” είναι το έργο, που υλοποιήθηκε από το Αστικό ΚΤΕΛ Βέροιας Α.Ε. Το έργο εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Κοινωνία και Πληροφορία” μέτρο 2.8 “Ευφυείς Μεταφορές” και χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ε.Ε. (Ε.Τ.Π.Α.) και κατά 25% από Π.Δ.Ε. Η πρόταση αφορά τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τηλεματικού συστήματος για τις αστικές μεταφορές που περιλαμβάνει συστήματα δυναμικής πληροφόρησης του κοινού και συστήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Συστήματα σε Πλήρες Λειτουργία

Αυτόματα μηχανήματα εισιτηρίων εξωτερικού χώρου (Α.Μ.Ε.Ε.Χ.): Οι αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων είναι μηχανήματα τα οποία είναι τοποθετημένα σε κεντρικά σημεία της πόλης και παρέχουν την δυνατότητα εφοδιασμού του επιβατικού κοινού με εισιτήρια σ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου.

Hλεκτρονικές έξυπνες στάσεις (Ε.Σ.): Πρόκειται για πινακίδες δύο όψεων, οι οποίες τοποθετούνται στις στάσεις των λεωφορείων και είναι ορατές από τις δύο κατευθύνσεις του δρόμου. Οι πληροφορίες παρέχονται από τον κεντρικό σταθμό, ο οποίος χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό, υπολογίζει δυναμικά τον χρόνο άφιξης του οχήματος στην στάση. Διαθέτουν επίσης σύστημα ηχητικών μηνυμάτων με τον απαραίτητο εξοπλισμό (ηχείο, ενισχυτή, κ.λ.π.) ώστε οι πληροφορίες να είναι διαθέσιμες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι πινακίδες είναι τοποθετημένες με αυτόματες κατασκευές σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

 

Τηλεματικό όχημα(OBU) : Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία GPS, στην ανίχνευση δηλαδή της θέσης του οχήματος από ένα σύστημα δορυφόρων. Με τη χρήση του ραδιοδικτύου GPRS, η θέση, η ταχύτητα και η κατεύθυνση του οχήματος αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο στον κεντρικό σταθμό και στην συνέχεια στις πινακίδες των στάσεων. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα ενημερώνονται για το χρόνο άφιξης του αστικού λεωφορείου. Επίσης στο εσωτερικό του λεωφορείου υπάρχει πινακίδα που αναγράφει την επόμενη στάση και Επίσης η επόμενη στάση αναγγέλλεται και μέσω ηχητικών μηνυμάτων

ΕΞΥΠΝΑ ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ: Το ακυρωτικό μηχάνημα διαθέτει αναγνώστη barcode ώστε να ελέγχει την εγκυρότητα των εισιτηρίων και συνδεόμενο με τον υπολογιστή του οχήματος να αποστέλλει τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτό, στο κέντρο ελέγχου. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι να υπάρχει πλήρης γνώση σχετική με τα δρομολόγια, όπως : η πληρότητα των δρομολογίων, ο φόρτος των δρομολογίων, οι ώρες αιχμής και το σύνολο των επιβατών κ.τ.λ. Με την επεξεργασία των στοιχείων αυτών στο κέντρο ελέγχου εξάγονται πολύτιμα συμπεράσματα όπως η πληρότητα και ο φόρτος των δρομολογίων, οι ώρες αιχμής, το σύνολο των επιβατών. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιουνται για τον ορθό επανασχεδιασμό τον δρομολογίων.

Συστήματα σε Μελλοντική λειτουργιά

Έξυπνες κάρτες Διαδρομών :Οι επιβάτες που διαθέτουν έξυπνη κάρτα δεν απαιτείται να έχουν και χάρτινο εισιτήριο. Η διαδικασία ακύρωσης του συμβατικού χάρτινου εισιτηρίου στην περίπτωση της έξυπνης κάρτας αντιστοιχεί σε αφαίρεση μονάδων από αυτή. Η αρχική απόκτηση των έξυπνων καρτών από τους επιβάτες θα γίνεται από τα σημεία πληροφόρησης που διαθέτει το ΚΤΕΛ. Μελλοντικά, οι Αυτόματοι Πωλητές εισιτηρίων εξωτερικού χώρου χρησιμοποιούνται για το “γέμισμα” των έξυπνών καρτών, ο επιβάτης πληρώνοντας με μετρητά στον αυτόματο πωλητή ( “γεμίζει” με μονάδες [credits] ) την κάρτα του και ενημερώνεται για το υπόλοιπο αυτής. Χρήση της έξυπνης κάρτας [smart card]. Ο επιβάτης κατά την είσοδο του στο λεωφορείο κατευθύνεται προς τον αναγνώστη [on-board validator] έξυπνων καρτών και πλησιάζει την κάρτα προς της συσκευή. Η επιτυχής χρήση συνοδεύεται από οπτικοαουστική ένδειξη. Αντίστοιχα ανάλογες οπτικοαουστικές ενδείξεις παρέχονται για τις περιπτώσεις που η κάρτα δεν έχει αρκετά χρήματα [credits] ή αυτή δεν είναι αποδεκτή. Στην ουσία κατά την ακύρωση από την κάρτα αφαιρούνται μονάδες [credits], στην οθόνη που διαθέτει ο αναγνώστης εμφανίζεται το υπόλοιπο της κάρτας ώστε ο επιβάτης χρήστης να πληροφορείται για αυτό .


 Εκτύπωση   
   Ελαχιστοποίηση

Tο Αστικό ΚΤΕΛ Βέροιας Α.Ε. Διαθέτει 10 Αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.


 Εκτύπωση   
   Ελαχιστοποίηση

Tο Αστικό ΚΤΕΛ Βέροιας Α.Ε. Διαθέτει  16 πινακίδες (έξυπνες στάσεις)


 Εκτύπωση   
   Ελαχιστοποίηση

Tο Αστικό ΚΤΕΛ Βέροιας Α.Ε. μέσα σε όλα στα αστικά του διαθέτει  τα έξυπνα ακυρωτικά μηχανήματα , τα ΟΒU  και την εσωτερική πινακίδα που αναγράφει την επόμενη στάση.


 Εκτύπωση   
 Copyright 2008© "ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ Α.Ε."   Όροι Χρήσης  Δήλωση Προστασίας Δεδομένων